Veera 1989-

Lapsuuteni ja nuoruuteni asuin Päivärannassa, jossa kävin sekä ala- että yläasteeni Puijonsarven koulussa. Lukion kävin Kuopion Lyseossa 2004-2007. Vuonna 2007 aloitin yhteiskuntapolitiikan opinnot Jyväskylän yliopistossa. Tuolloin muutin Jyväskylään, jossa viihdyinkin muutaman vuoden opiskelujeni aikana. Vuonna 2011 saatuani opinnot hyvälle mallille, muutimme puolisoni kanssa takaisin koti-Kuopioon. Olemme viihtyneet Kuopiossa erinomaisesti. Haluan olla mukana tekemässä Kuopiosta nykyistä parempaa paikkaa elää!

Harrastukseni

Olen elämäni varrella harrastanut jos jonkinlaista: nuorena tyttönä harrastin taitoluistelua, joka veikin suuren osan ajastani 11-vuotiaaksi saakka. Rullaluistelu, lumilautailu sekä lenkkeily ovat olleet mukavaa harrastettavaa läpi tähänastisen elämäni. Syksyllä 2011 aloitin tenniksen, joka onkin ollut intohimoni jo pitkään, mutta vasta Kuopioon palattuani tartuin tuumasta toimeen, ja se kannatti! Haaveesta tuli pian rakas harrastus.

Lukioikäisenä toimin Kuopion Nuorisovaltuustossa sekä Euroopan Nuorten Parlamentissa (European Youth Parliament; EYP), joissa kartutin kokemusta poliittisesta päätöksenteosta. Sekä nuorisovaltuustossa että EYP:n toiminnassa opin tekemään päätöksiä ja aloitteita yhdessä toisten kanssa. Onkin ollut mielenkiintoista nähdä ja kuulla sekä paikallisten nuorten kokemuksia, että päästä tutustumaan nuoriin ympäri Eurooppaa, ja huomata miten he asioista ajattelevat.

Varavaltuutettuna, kasvun ja oppimisen lautakunnan jäsenenä sekä tarkastuslautakunnan varajäsenenä olen päässyt näkemään, mitä kunnallinen päätöksenteko on. Koen, että nyt olen valmis toimimaan kaupunginvaltuutettuna ja tekemään entistä enemmän kuopiolaisten hyvinvoinnin eteen.