Moi! Olen Martta ja olen saanut kunnian toimia näissä vaaleissa Veeran kampanjapäällikkönä. Olen 21-vuotias alkujani oululainen ja sittemmin kuopiolaistunut nuori nainen. Kuopioon muutin vähän yli kaksi vuotta sitten ja tässä välissä olen kerennyt asua vuoden Brysselissä, josta palasin viime syksynä. Opiskelen tällä hetkellä viimeistä vuotta restonomiksi matkailupuolella.

Veeraan olen tutustunut tätini kautta muutama vuosi sitten. Ekan kerran tavattiin Pariisissa, missä Veera oli harjoittelussa Suomen suurlähetystössä. Veera majoitti minut ja tätini reissumme ajan pienessä yksiössään, ja tultiin heti hyvin toimeen. Monenko uuden ihmisen kanssa voi viettää aikaa koirankopin kokoisessa kämpässä yhtään tuskastumatta?

Kun Veera kysyi minua kampanjapäällikökseen, ei tarvinnut kauaa miettiä ryhdynkö hommaan. Politiikka kiinnostaa, ja siihen pääseekin hyvin kiinni tukemalla kampanjointia. Veeraa tuen mielelläni sillä hän on osaava ja ajatteleva ammattilainen, joka ajaa minulle itsellenikin tärkeitä asioita.

Toivoisin että entistä useampi nuori toisi äänensä kuuluviin näissä vaaleissa. Kunnissa tehdään paljon päätöksiä, jotka vaikuttavat suoraan meihin kaikkiin. Jos miettii tärkeitä asioita elämässään, uskallan väittää että politiikka liittyy niistä lähes jokaiseen. Millaisella asuinalueella haluat asua? Mitä toivot opiskeluiltasi? Entä mitä haluat työelämältä?

Politiikasta ei tarvitse olla täydellisesti perillä äänestääkseen. Tutustu ehdokkaisiin ja valitse se, jonka arvomaailma vastaa omaasi – äänestämällä et ainakaan menetä mitään.