Tänään oli #Koulutuslupaus-vaalistartti, eli opiskelupaikkakunnilla polkaistiin käyntiin korkeakouluopiskelijoiden valtakunnallinen eduskuntavaalikampanja. Kampanjassa rohkaistaan eduskuntavaaliehdokkaita tekemään #koulutuslupaus, johon ehdokas sitoutuu. Suomen ylioppilaskuntien liiton ja SAMOKin yhteinen kampanja näkyy tänään vahvasti sosiaalisessa mediassa, ja toivon että se näkyy siellä koko kampanjan ajan!

Kampanjan koulutuslupauksia, joiden kanssa voi somessa näkyä, ovat:

  • Koulutus on maksutonta
  • YTHS kaikille korkeakouluopiskelijoille
  • Koulutuksesta ei leikata
  • Opintotukea ei heikennetä

Minä sitoudun kaikkiin näihin koulutuslupauksiin. Kampanja antaa lisäksi tilaa omille koulutuslupauksille. Tänään olin Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampuksella ISYYn ja SAVOTTAn järjestämässä vaalitentissä, jossa tein koulutuslupauksen: ”Koulutuksen työelämävastaavuutta lisättävä!”

Kiitos järjestäjille!! Lupaan, että tulette näkemään tai kuulemaan minulta vielä muitakin koulutuslupauksia, sillä opiskelijoiden asiat ovat hyvin lähellä sydäntäni!

Rohkaisen myös muita eduskuntavaaliehdokkaita tekemään koulutuslupauksia! Paras #koulutuslupaus on sellainen, jota todella on valmis edistämään eduskunnassa.